Recept: kruidig stoofpotje met rundvlees

Laat de herfst maar komen, wij hebben wel weer zin in een lekker kruidig stoofpotje! En daar drinken we graag Gran Reserva uit Spanje bij, zoals Don Mendo of Barón de Lión. We leggen je stap voor stap uit hoe je dit stoofpotje met rundvlees en paddenstoelen maakt.

Ingrediënten

  • 1 kilo rundvlees (sukadelappen)
  • 3 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el olie
  • 4 el boter
  • 1/2 liter rode wijn
  • 1 afgestreken eetlepel bloem
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el gedroogde tijm
  • 1 flinke eetlepel paprikapoeder
  • 2 tl pittige paprikapoeder
  • 1 el gedroogde paddenstoelen
  • 1 paddenstoelenbouillon tablet
  • 250 gr gemengde paddenstoelen
  • Tabasco, peper en zout naar smaak
  • Peterselie om te garneren

Bereiding

Laat de paddenstoelen een halfuur in lauw(warm) water weken.

Verwarm de wijn in een kleine pan. Verhit de olie en de boter in een grote koekenpan. Bak hierin het vlees in gedeelten rondom bruin. Bestrooi het vlees met peper en zout.

Doe het vlees in een stevige pan. Bak in het resterende bakvet de uien en de knoflook lichtbruin. Bestrooi deze met de bloem. Goed roeren en even mee bakken. Blus al roerende af met de rode wijn. Voeg de uien en de knoflook bij het vlees in de pan. Doe laurierblad, tijm, paprikapoeder, een verkruimelde bouillontablet, gedroogde paddenstoelen en gezeefde paddenstoelenvocht bij het vlees. Laat het vlees op een lage warmtebron plm. 2,5 uur stoven.

Bak de verse paddenstoelen in wat boter lichtbruin en voeg die 15 minuten voor het einde bij de stoofpot. Proef de stoofpot en maak deze op smaak met wat tabasco en eventueel nog peper en zout. Garneer met peterselie.

Tijd om te genieten van dit smaakvolle stoofpotje! Vergeet je de wijn niet?


Wildrecept: hert met paddenstoelen- en truffelsaus

Goed nieuws voor de liefhebbers, want het culinaire wildseizoen is weer begonnen. Dé periode om lekkere stevige wildgerechten op tafel te zetten. En daar passen natuurlijk stevige en krachtige wijnen bij. Klinkt als een feest toch?

Wil je binnenkort uitpakken met een mooi wildgerecht voor familie en/of vrienden? Ga dan eens voor een stuk hert en maak het af met een saus van truffel en paddenstoelen. Wij schenken er graag de Ripa Magna wijn bij van Tenuta Valleselle. Een mooi wildrecept waarbij het lichtzoete karakter van hert past goed bij het zoete kersenfruit van de Corvina druif. De nuances van mokka en toast in de wijn sluiten goed aan bij het hartig-kruidig-zoete karakter van de truffel.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 hertenfilet
  • 600 gr roseval aardappelen
  • 600 gr regenboog wortelmix of gewone wortelen
  • 2 chiogga bieten
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 eetlepel zwarte peperkorrels
  • 1 eetlepel jeneverbessen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel suiker
  • Takje rozemarijn
  • Zeezout
  • Zwarte peper
  • Truffelolie

Voor de saus:

  • 250 gr verse paddenstoelen
  • 40 gr gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 250 ml witte wijn
  • 40 gr boter
  • 2 sjalotjes
  • 2 knoflooktenen
  • 200 ml room
  • 1 eetlepel witte bloem

Bereiding

  • Marineer eerst het hertenvlees: rooster de peperkorrels en jeneverbessen op hoog vuur voor zo’n 3 minuten en schud de pan regelmatig. Stamp de kruiden fijn met een vijzel en verdeel ze vervolgens over de hertenfilet. Maak het af door 2 eetlepels olijfolie over de filet heen te sprenkelen. Zet het stuk vlees voor een paar uur weg op een koele plek.
  • Warm de oven vast voor op 220 °C.
  • Laat het eekhoorntjesbrood in de witte wijn weken voor 20 minuten.
  • Schil de roseval aardappelen en laat ze ongeveer 10 minuten voorkoken. Meng ze daarna met rozemarijn en wat zeezout en zet voor 25 minuten in de oven.
  • Schil de wortelen en was ze schoon. Besprenkel ze met een theelepeltje suiker voor een mooie glans en zet ze ook voor 25 minuten in de oven.
  • Schep het eekhoorntjesbrood uit de wijn en houd de overgebleven wijn even apart.
  • Snijd de sjalotjes en knoflook in fijne stukjes. Fruit vervolgens de sjalotjes en knoflook in de boter en voeg daarna de geweekte én verse paddenstoelen toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 5 – 10 minuten met de deksel op de pan sudderen, totdat de paddenstoelen zacht zijn.
  • Zet het vuur weer wat hoger en voeg de bloem toe. Laat het 1 minuut koken en voeg dan de wijn en de room toe en roer constant de saus door. Breng het mengsel aan de kook en laat het weer 5-10 minuten sudderen, dit keer zonder de deksel erop.
  • Bak de hertenfilet voor zo’n 5 minuten in de pan en kruid het vlees met wat extra zout. Laat het vlees vervolgens doorkoken in de oven voor 8 minuten.
  • Snijd ondertussen de chiogga bieten in dunne plakjes en marineer ze met wat balsamico azijn.
  • Haal het hert uit de oven, leg het op een warm bord, dek met folie af en laat het nog 10 minuten rusten.
  • Haal ook de aardappelen en wortels uit de oven.
  • Snijd het hertenvlees in mooie plakjes en maak af met de paddenstoelen saus en een paar druppeltjes truffelolie.
  • Vergeet uiteraard de wijn niet 😉

Genieten maar!

Beeldmateriaal: Saskia Palma


Wijn en asperges combineren doe je zo!

Niet alleen de lente is aangebroken, maar ook weer het aspergeseizoen. En daar zijn we maar wat blij mee, want we kunnen weer volop genieten van het ‘witte goud’. Met een passend glas witte wijn erbij is het helemaal een feestje. Maar hoe combineer je wijn en asperges nou eigenlijk?

Wijn en witte asperges

Witte asperges gaan goed samen met Grüner Veltliner, zoals die van Setzer: de iets vegetale en licht bittere smaken van de witte asperges passen goed bij het licht peperige karakter en het citrusfruit van de wijn. Lekker met wat ham en ei erbij.

Witte asperges Setzer Gruner Veltliner

Ga je liever voor asperges met botersaus of Hollandaise saus, oftewel de klassieke bereiding? Ga dan voor een wat vollere wijn, zoals Chardonnay zonder eikenhout. De McWilliam’s Chardonnay of Cèdre Doré Chablis bevatten beide het subtiele roombotertje van Chardonnay en dat combineert dan weer goed met de romige botersaus.

Wijn en groene asperges

Houd je meer van groene asperges? Dan zijn Franse Sauvignon Blancs uit de Loire of Elzas aanraders. Neem bijvoorbeeld de Touraine Sauvignon Blanc die perfect tot zijn recht komt met geitenkaas. Geitenkaas versterkt de smaken van asperge en Touraine heeft uitgesproken smaken van groene appel en limoen. Die ‘groene’ smaken passen weer erg goed bij het groene karakter van de asperge.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een salade met geitenkaas, asperges en een dressing van olijfolie en limoen?

Groene asperges Touraine Sauvignon Blanc

Er zijn dus vele combinaties mogelijk en je kunt er gerust mee experimenteren. Wat is jouw favoriet? Groen of wit? En hoe bereid je ze het liefst?

Witte en groene asperges


Paasrecept: Lam met kruidenkorst, aardappelgratin en gegrilde groenten

Het is weer bijna Pasen en dat betekent hoogstwaarschijnlijk familiebezoek én lekker eten. Wat dacht je van lam met kruidenkorst voor het paasdiner? Een heerlijk gerecht wat gegarandeerd in de smaak zal vallen. Lees verder om dit smaakvolle paasrecept zelf te maken.

Zeg je Pasen, dan zeg je lamsvlees. Met een kruidenkorst eromheen helemaal lekker! Wij gaan bij dit recept voor het klassieke bijgerecht aardappelgratin met gegrilde groenten. En zo heb je een heerlijk gerecht op tafel voor het paasdiner.

Natuurlijk kan een rode wijn niet ontbreken. Wij schenken de La Pauline Precieuse uit het topjaar 2015. Enkele vaten met de mooiste wijn van 2015 werden apart gelegd om in een donker hoekje uit te rijpen tot iets heel bijzonders. Het resultaat is een rode wijn met een mooie subtiele complexiteit en luxe tonen van kruiden, cederhout en versmolten vanille. Past perfect bij dit paasrecept!

La Pauline Precieuse Lamsvlees in Kruidenkorst (2)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 lamskoteletten
  • 100 gram vloeibare boter
  • 4 eetlepels peterselie
  • 4 sneetjes wit brood of paneermeel
  • zout en peper

Aardappelgratin:

  • 750 gram aardappelen
  • 0,5 liter kookroom
  • 40 gram vloeibare boter
  • 0,5 liter melk
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels rozemarijn
  • peper en zout

Groenten:

  • gegrilde groenten naar keus, bijvoorbeeld paprika, courgette en asperges.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor 220 °C.
2. Schil en was de aardappelen, en snijd ze in schijfjes.
3. Schik ze dakpansgewijs op een ingevette ovenschaal.
4. Bestrooi met wat knoflook en rozemarijn.
5. Voeg de melk en de room toe en breng op smaak met peper en zout.
6. Zet in de oven voor 1 uur.

7. Snijd de korsten van het brood en hak het kruim en de kruiden fijn.
8. Meng het kruim, de kruiden en de boter samen in een keukenmachine met peper en zout.

9. Snijd de groenten en meng met wat peper, zout en olie.
10. Rooster de groenten in 20-25 min gaar.

11. Kruid de koteletten met peper en zout.
12. Bak ze bruin in een braadpan met vloeibare boter.
13. Haal ze uit de pan en bestrijk ze met het brood-kruidenmengsel.
14. Laat ze 8 minuten op 220 °C bakken in de oven.
15. Serveer alles op de borden en smullen maar!

La Pauline Precieuse Lamsvlees in Kruidenkorst (1)


Wijn en pannenkoeken combineren, hoe doe je dat?

Pannenkoeken eten met de familie, altijd een gezellige aangelegenheid. Als wijnliefhebber vraag je je misschien af welke wijn er nou goed bij pannenkoeken past? Daar hebben wij het antwoord op.

Welke wijn je met pannenkoeken combineert, hangt af van welk ingrediënt je aan de pannenkoek toevoegt. Een cava is altijd een goede optie bij welke soort pannenkoek dan ook. Maar we hebben nog meer aanraders!

1. Poedersuiker of stroop

Een simpele maar o zo lekkere combinatie. Het zoete karakter van poedersuiker en stroop gaat goed samen met zoete dessertwijnen, zoals Sauternes, (half)zoete Vouvray, Jurançon of Moscato. Voor stroop kun je zelfs nog een stapje verder gaan met PX sherry. De PX is zowel qua smaak als textuur bijna stroperig, dus een perfecte match.

2. Chocolade

Mmm, bij het denken aan een pannenkoek met chocopasta of chocoladesaus loopt het water ons al in de mond. Combineer hem met een lekkere PX sherry, omdat deze wijn duidelijke nuances heeft van chocolade en toffee.

Een andere lekkere optie is een Late Bottled Vintage Port (LBV). Deze wijn is vrij zoet en heeft tonen van rijk en donker bosfruit. Dat rijke zoete fruit past heel goed bij chocola. Een toetje op zich!

wijn-en-pannekoeken-blueberry

3. Spek en kaas

De klassieke combinatie van een hartige pannenkoek met spek en kaas blijft altijd goed! In tegenstelling tot het zoetere beleg, kun je in dit geval beter voor een volle witte wijn kiezen, zoals Chardonnay of Pinot Blanc.

Als je liever voor rode wijn gaat, kies er dan een met een soepel en fruitig karakter en niet te veel structuur, zoals een Merlot, een fruitige Beaujolais, lichte Montepulciano zonder hout, een Valpolicella of een lichte stijl Barbera.

4. Appel en kaneel

Bij een pannenkoek met appel en kaneel kun je het beste een Moscato (d’Asti) drinken. Deze mousserende dessertwijn heeft naast zijn zoete smaak, frisse tonen, een kleine bubbel en bevat ladingen perzik- en abrikozenfruit. Een perfecte combinatie!

5. Bosfruit

Denk hierbij aan lekkere bosbessen, frambozen of aardbeien. Daar past een zoetere wijn met een frisse ondertoon goed bij, zoals een Moscato wijn. Een andere goede optie is een sparkelende rosé, zoals een Cremant de Limoux.

6. Walnoten, geitenkaas en honing

Meer op de avontuurlijke tour? Probeer dan eens een pannenkoek met walnoten, geitenkaas en een klein beetje honing. Geitenkaas past heel goed bij Sauvignon Blanc wijnen uit de Loire, zoals Sancerre of Touraine. Smullen maar!

wijn-en-pannekoeken-oatmeal

We hopen je genoeg inspiratie te hebben gegeven voor het combineren van wijn en pannenkoeken. Wat is jouw favoriete combinatie?


Brownies met vanille-ijs en PX Sherry ☆ Dessert ☆| Wijnbeurs Kerstdiner

Met trots presenteren wij het Wijnbeurs kerstdiner, compleet met voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. En natuurlijk geven we antwoord op de vraag wat je per gang het beste kunt drinken bij het kerstdiner. Een heerlijk kerst dessert kan natuurlijk niet ontbreken. Vandaag een simpel maar o zo lekker recept: brownies met vanille-ijs met PX sherry.

We zijn dol op de combinatie van brownies met Pedro Xenimez oftewel PX sherry. PX smaakt vooral naar chocolade en karamel, en dat gaat natuurlijk heel goed samen met vanille en brownies.

Brownies met IJs Dessert - PX Sherry 3

Je kunt het jezelf zo moeilijk of makkelijk maken met dit gerecht als je wilt. Kies een lekker recept voor brownies en schep er wat vanille-ijs erbij. Als je wat Pedro Ximenez sherry over het toetje schenkt, komen de smaken helemaal goed bij elkaar. Een vers espressootje erbij en je hebt een heerlijk kerst dessert op tafel!

Brownies met IJs Dessert - PX Sherry 2

Op zoek naar een compleet kerstdiner? Wij hebben coquilles met asperges als voorgerecht op het kerstmenu staan en als hoofdgerecht bavette met aardappeltjes en een lekkere salade.


Bavette ☆ Hoofdgerecht ☆| Wijnbeurs Kerstdiner

Met trots presenteren wij het Wijnbeurs kerstdiner, compleet met voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. En natuurlijk geven we antwoord op de vraag wat je per gang het beste kunt drinken bij het kerstdiner. In deze blog staat het kerst hoofdgerecht bavette in de schijnwerpers.

Bavette staat ook wel bekend als vanglap of vinkelap. Het is de dikke rand vlees in de flank van de koe. Dit stukje vlees heeft een wat grovere structuur, maar taai is het absoluut niet. Bavette heeft ontzettend veel smaak en is lekker mals. En natuurlijk niet onbelangrijk, het is makkelijk om te maken voor een grote groep mensen én het ziet er luxe uit!

Op zoek naar een lekkere wijn voor bij dit kerstige hoofdgerecht? Schenk er dan de Sangrato Barbera d’Asti bij. Door de stevige Barbera structuur past de rode wijn uit Piëmonte heel goed bij bavette waar je door de grovere structuur iets steviger op moet kauwen. Dit maakt de tannines van de wijn zachter. Een heerlijke combinatie!

Benieuwd naar het recept? Lees dan verder!

Bavette Kerst Hoofdgerecht - Sangrato Barbera d'Asti 2

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 1000 gram bavette
  • Bosje tijm
  • Klontje boter
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Hoe maak je het?

    1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen door de bavette een uur van tevoren buiten de koelkast te leggen.
    2. Kruid beide kanten van de bavette met wat peper en zout.
    3. Bak het vlees in een koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie en een klontje boter.
    4. Bak per kant ongeveer 3 minuten.
    5. Meng ondertussen 50 ml olijfolie met fijngesneden tijm.
    6. Als de bavette is dichtgeschroeid, laat je het stuk vlees ongeveer 10 minuten rusten in een oven op 100 graden.
    7. Maak het geheel af met de mix van olijfolie en tijm.
    8. Snijd het vlees op de draad in plakjes. Serveer er roseval aardappelen, krieltjes of zelfgemaakte friet bij en een lekkere (groene) salade, zoals een mix van sla melange, komkommer, tomaat en rode ui.

Ben je nog op zoek naar een ander bijgerecht? Paddenstoelen gaan uitstekend samen met de Barbera d’Asti door het kruidige, truffelachtige karakter van de wijn. Denk aan een lekkere paddenstoelenrisotto.

Bavette Kerst Hoofdgerecht - Sangrato Barbera d'Asti

Een vrij makkelijk recept om tijdens het kerstdiner je gasten dit voor te schotelen. We hebben ook een suggestie voor een heerlijk kerst voorgerecht (coquilles met asperges) en een nagerecht (brownies met ijs en PX sherry).


Coquilles met asperges ☆ Voorgerecht ☆| Wijnbeurs Kerstdiner

Met trots presenteren wij het Wijnbeurs kerstdiner, compleet met voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. En natuurlijk geven we antwoord op de vraag wat je per gang het beste kunt drinken bij het kerstdiner. In deze blog lichten we het kerst voorgerecht uit: coquilles met gegrilde asperges, spinazie en doperwtenpuree.

Coquilles zijn schelpdieren en worden ook wel sint-jakobsschelpen of Coquile Saint Jacques genoemd. Het zijn erg smakelijke schelpdieren met een lichtzoete en nootachtige smaak. Ze zijn bovendien ook makkelijk en op veel manieren te bereiden.

Onze favoriet bij dit gerecht is de Wairau Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland. De citrus/pompelmoes aroma’s zijn een klassieke combinatie bij coquilles. Vis en citroen gaan bovendien ook altijd goed samen. Asperges zijn weer erg lekker bij het groenkruidige element van de witte wijn.

Benieuwd hoe je dit voorgerecht maakt? Lees dan verder voor het recept!

Coquilles met Asperges en Doperwtenpuree Voorgerecht Kerst - Wairau Sauvignon Blanc Nieuw-Zeeland

Ingrediënten (6 personen):

  • 6 coquilles zonder schelp
  • 100 gram (baby)spinazie
  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 50 gram groene aspergetips
  • 1 zak diepvriesdoperwten
  • 100 ml crème fraîche
  • Bosje verse munt
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • Peper
  • Zout

Verder heb je een staafmixer en een grillpan nodig.

Puree:

  1. Laat de erwten ongeveer 10 minuten koken in een laagje water, zodat ze lekker zacht worden.
  2. Snijd de blaadjes munt fijn.
  3. Pureer de erwten met een beetje kookvocht, munt en crème fraîche.
  4. Voeg naar wens peper, zout en olijfolie toe voor extra smaak.

Coquilles en asperges:

  1. Snijd een klein stukje van de aspergetips af.
  2. Hussel de asperges met wat olijfolie, fijn gehakte knoflook en rode peper, en wat peper en zout.
  3. Verhit de grillpan. Gebruik verder geen olie of boter.
  4. Grill de asperges in ongeveer 10 minuten. Keer ze regelmatig om.
  5. Verdeel ondertussen de puree en de spinazie over de borden.
  6. Haal de asperges uit de pan.
  7. Grill dan de coquilles 1,5 minuut per kant op hoog vuur.
  8. Voeg naar smaak nog wat zout toe.

Een prachtig en natuurlijk smakelijk geheel! Ook nog op zoek naar een hoofdgerecht en dessert? Bij ons staat met kerst bavette met aardappelen en een salade als hoofdgerecht op tafel en als dessert brownies met ijs en PX sherry.

Coquilles met Asperges en Doperwtenpuree Voorgerecht Kerst - Wairau Sauvignon Blanc Nieuw-Zeeland 3


Welke wijn schenk je tijdens het vieren van Sinterklaas?

Sinterklaas is weer in het land en dat betekent cadeautjes en een hoop lekkernijen voor de kinderen. Maar wist je dat de lekkernijen, zoals chocola en kruidnoten, heel goed samen kunnen gaan met wijn? 

Onze tip: zijn er nog chocoladeletters of kruidnoten over? Combineer ze dan met een lekker glas rode of witte wijn met een zoetje. Of zet een flesje wijn neer bij de schoen als beloning voor de pieten voor het harde werk. Dit zijn onze specifieke Sinterklaas aanraders:

Late Bottled Vintage Port > de verleidelijk lange nasmaak van fruit, specerijen en zoete chocola gaat heel goed samen met chocoladeletters- of kruidnoten. Niet voor niets is dit ook een perfecte wijn bij desserts en borrelplankjes.

FB-sinterklaas-600px

PX Sherry > een PX Sherry troeft op zoet-rijkdom en lengte menig Vintage Port af. Het complexe karakter wordt ondersteund door fijne zuren, waardoor alle luxe nuances goed tot uiting komen. Heerlijk bij chocola!

Dessertwijn > zoete gerechten komen het beste tot hun recht als er iets fris tegenover staat. Kies bijvoorbeeld een edelzoete wijn, zoals een Sauternes met stroperige honing, abrikoos, ananas en mango, met frisse zuren. Vooral lekker bij kruidnoten.

Sinterklaasavond & Wijn - Sauternes

Saint-Emilion > meer op de avontuurlijke tour of ben je een echte Bordeaux liefhebber? De typerende peperkoek van Saint-Emilion past goed bij de smaak van kruidnoten.

Australische Shiraz > Australische Shiraz heeft vaak een typerende smaak van chocola en is krachtig van smaak met veel rijp zoet fruit. Normaal combineer je de wijn met stevige vleesgerechten, maar hij komt dus ook uitstekend tot zijn recht met chocola. Een toetje op zich!

Sinterklaasavond & Wijn - Shiraz

Allemansvriend
Mocht je op zoek zijn naar een wijn die iedereen lekker vindt en overal bij past, kies dan bijvoorbeeld voor de Blackhawk Merlot. Een soepele, romige en zachte rode wijn met een klein zoetje die je de hele avond kunt doordrinken.

Hoe wordt er bij jou thuis Sinterklaas gevierd?

wijn & spijs sinterklaas


Recept: Boeuf Bourguignon

Wij hebben weer een lekker herfstig recept voor je klaar staan: Boeuf Bourguignon! Perfect om te maken als je een (groot) gezelschap over de vloer krijgt en samen van te genieten onder het genot van een fluweelzachte en romige Spaanse rode wijn, zoals de Acantus. Benieuwd wat je nodig hebt?

Ingrediënten voor 4 ingrediënten

• 750 gram runderlappen
• 2 stengels bleekselderij
• 10 sjalotjes
• 4 tenen knoflook
• 250 gram champignons
• 2 grote winterwortels
• 250 ml runderbouillon
• 250 ml Acantus of andere rode wijn

• 2 takjes tijm
• 2 blaadjes gedroogde laurier
• 2 takjes peterselie
• klein blikje tomatenpuree
• 75 gram boter
• 2 eetlepels olijfolie
• zout en peper
• 2 eetlepels bloem

Acantus Boeuf Bourguignon Recept

Verwarm de olie in de braadpan, bak de tomatenpuree even aan en zet het hierna even weg.

Bestuif het vlees met bloem en breng op smaak met peper en zout en bak dit rondom aan in de braadpan.

Pers de knoflook en snijd de winterwortels en bleekselderij in blokjes. Voeg dit samen met de tijm, laurierblad, tomatenpuree, rode wijn en runderbouillon bij het vlees in de braadpan. Breng de schotel tegen de kook aan en laat het 3 uur zachtjes stoven tot het vlees mooi gaar is.

Snipper de sjalotjes en snijd de champignons in partjes. Bak de sjalotjes glazig in een koekenpan met olijfolie, voeg de champignons toe en bak ze mee. Voeg de sjalotjes en ui toe aan de boeuf en laat het nog 15 minuten garen. Breng eventueel op smaak met extra zout en peper.

Serveer de Boeuf Bourguignon direct of verwarm het later op zacht vuur. Garneer het gerecht met een beetje gehakte peterselie. Lekker als bijgerecht: romige aardappelpuree.

Eet smakelijk!