Tips voor heerlijke kreeftgerechten met wijn

Kreeft en wijn

De eerste Oosterscheldekreeften zijn weer aan wal, het kreeftenseizoen is officieel begonnen! Dit betekent dat de kreeften van eigen bodem volop in de vishandel te vinden is. Waarom is dat reden voor een feestje volgens ons? Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat de kreeften uit Zeeland in DNA-structuur afwijken van hun familieleden elders op de wereld. Hierdoor hebben ze een fijnere en meer subtiele smaak. Vergeet ook de korte – en minder stressvolle – reis van de zee naar het bord niet.

Omdat wij echte kreeftliefhebbers zijn en we graag samen met u het seizoen willen inluiden hebben we de 4 lekkerste kreeftgerechten mét bijpassende wijnen op een rijtje gezet. Tover deze pronkstukken met kreeft op tafel en uw diner kan niet meer misgaan! Voor tijdens een verjaardagsdiner, een welkomstdiner of gewoon op een maandagavond. Eet smakelijk!

  • Kreeft met romige knoflooksaus
    Dit recept is ideaal als voorgerecht of als u wat minder trek heeft. Het smaakt niet alleen heerlijk, maar ziet er ook nog eens mooi uit. Combineer de asperges met kreeft met de Chablis. Deze heerlijke Franse witte wijn kenmerkt zich door de uitgesproken Chablis-terroir, rijp steenfruit en een lichte ziltigheid dat erg lekker smaakt bij kreeft.
    Bekijk het recept hier.
  • Pizza met parmaham en rivierkreeftjes
    Behalve op kreeft zijn wij bij de Wijnbeurs ook dol op pizza. Deze pizza mét kreeft is dan ook één van onze favorieten om thuis te bereiden. Dit gerecht maak je met verse ingrediënten waardoor het een echt luxe gerecht wordt. Ideaal in de zomer! Een wijn die mooi bij dit recept past is de Verdejo uit Spanje. Deze rijke witte wijn heeft behalve fris zuur ook een klein, subtiel zoetig vetje, net als kreeft. Behalve bij kreeft past deze Spaanse kanjer ook bij serranoham en asperges.
    Bekijk het recept hier.
  • Kreeft van de grill
    Onze tip bij de gerecht: om een verse kreeft te grillen, is het het lekkerst om de kreeft eerst te koken totdat deze half gaar is, voor nóg meer smaak. Serveer dit gerecht aan uw gasten met de Setzer, een Oostenrijkse witte wijn die knapperig gefruit van smaak is met krokante appel, peer, citrus, Reine Claude en een licht ziltige afdronk.
    Bekijk het recept hier.

Heeft u meer zin in een stevig hoofdgerecht? Lees dan hier verder.