Recept: kruidig stoofpotje met rundvlees

Laat de herfst maar komen, wij hebben wel weer zin in een lekker kruidig stoofpotje! En daar drinken we graag Gran Reserva uit Spanje bij, zoals Don Mendo of Barón de Lión. We leggen je stap voor stap uit hoe je dit stoofpotje met rundvlees en paddenstoelen maakt.

Ingrediënten

  • 1 kilo rundvlees (sukadelappen)
  • 3 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el olie
  • 4 el boter
  • 1/2 liter rode wijn
  • 1 afgestreken eetlepel bloem
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el gedroogde tijm
  • 1 flinke eetlepel paprikapoeder
  • 2 tl pittige paprikapoeder
  • 1 el gedroogde paddenstoelen
  • 1 paddenstoelenbouillon tablet
  • 250 gr gemengde paddenstoelen
  • Tabasco, peper en zout naar smaak
  • Peterselie om te garneren

Bereiding

Laat de paddenstoelen een halfuur in lauw(warm) water weken.

Verwarm de wijn in een kleine pan. Verhit de olie en de boter in een grote koekenpan. Bak hierin het vlees in gedeelten rondom bruin. Bestrooi het vlees met peper en zout.

Doe het vlees in een stevige pan. Bak in het resterende bakvet de uien en de knoflook lichtbruin. Bestrooi deze met de bloem. Goed roeren en even mee bakken. Blus al roerende af met de rode wijn. Voeg de uien en de knoflook bij het vlees in de pan. Doe laurierblad, tijm, paprikapoeder, een verkruimelde bouillontablet, gedroogde paddenstoelen en gezeefde paddenstoelenvocht bij het vlees. Laat het vlees op een lage warmtebron plm. 2,5 uur stoven.

Bak de verse paddenstoelen in wat boter lichtbruin en voeg die 15 minuten voor het einde bij de stoofpot. Proef de stoofpot en maak deze op smaak met wat tabasco en eventueel nog peper en zout. Garneer met peterselie.

Tijd om te genieten van dit smaakvolle stoofpotje! Vergeet je de wijn niet?