Recept: Boeuf Bourguignon

2015 Acantus Golden Selection

Wij hebben weer een lekker herfstig recept voor je klaar staan: Boeuf Bourguignon! Perfect om te maken als je een (groot) gezelschap over de vloer krijgt en samen van te genieten onder het genot van een fluweelzachte en romige Spaanse rode wijn, zoals de Acantus. Benieuwd wat je nodig hebt?

Ingrediënten voor 4 ingrediënten

• 750 gram runderlappen
• 2 stengels bleekselderij
• 10 sjalotjes
• 4 tenen knoflook
• 250 gram champignons
• 2 grote winterwortels
• 250 ml runderbouillon
• 250 ml Acantus of andere rode wijn

• 2 takjes tijm
• 2 blaadjes gedroogde laurier
• 2 takjes peterselie
• klein blikje tomatenpuree
• 75 gram boter
• 2 eetlepels olijfolie
• zout en peper
• 2 eetlepels bloem

Acantus Boeuf Bourguignon Recept

Verwarm de olie in de braadpan, bak de tomatenpuree even aan en zet het hierna even weg.

Bestuif het vlees met bloem en breng op smaak met peper en zout en bak dit rondom aan in de braadpan.

Pers de knoflook en snijd de winterwortels en bleekselderij in blokjes. Voeg dit samen met de tijm, laurierblad, tomatenpuree, rode wijn en runderbouillon bij het vlees in de braadpan. Breng de schotel tegen de kook aan en laat het 3 uur zachtjes stoven tot het vlees mooi gaar is.

Snipper de sjalotjes en snijd de champignons in partjes. Bak de sjalotjes glazig in een koekenpan met olijfolie, voeg de champignons toe en bak ze mee. Voeg de sjalotjes en ui toe aan de boeuf en laat het nog 15 minuten garen. Breng eventueel op smaak met extra zout en peper.

Serveer de Boeuf Bourguignon direct of verwarm het later op zacht vuur. Garneer het gerecht met een beetje gehakte peterselie. Lekker als bijgerecht: romige aardappelpuree.

Eet smakelijk!