Paasrecept: Lam met kruidenkorst, aardappelgratin en gegrilde groenten

La Pauline Precieuse Lam met Kruidenkorst

Het is weer bijna Pasen en dat betekent hoogstwaarschijnlijk familiebezoek én lekker eten. Wat dacht je van lam met kruidenkorst voor het paasdiner? Een heerlijk gerecht wat gegarandeerd in de smaak zal vallen. Lees verder om dit smaakvolle paasrecept zelf te maken.

Zeg je Pasen, dan zeg je lamsvlees. Met een kruidenkorst eromheen helemaal lekker! Wij gaan bij dit recept voor het klassieke bijgerecht aardappelgratin met gegrilde groenten. En zo heb je een heerlijk gerecht op tafel voor het paasdiner.

Natuurlijk kan een rode wijn niet ontbreken. Wij schenken de La Pauline Precieuse uit het topjaar 2015. Enkele vaten met de mooiste wijn van 2015 werden apart gelegd om in een donker hoekje uit te rijpen tot iets heel bijzonders. Het resultaat is een rode wijn met een mooie subtiele complexiteit en luxe tonen van kruiden, cederhout en versmolten vanille. Past perfect bij dit paasrecept!

La Pauline Precieuse Lamsvlees in Kruidenkorst (2)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 lamskoteletten
  • 100 gram vloeibare boter
  • 4 eetlepels peterselie
  • 4 sneetjes wit brood of paneermeel
  • zout en peper

Aardappelgratin:

  • 750 gram aardappelen
  • 0,5 liter kookroom
  • 40 gram vloeibare boter
  • 0,5 liter melk
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels rozemarijn
  • peper en zout

Groenten:

  • gegrilde groenten naar keus, bijvoorbeeld paprika, courgette en asperges.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor 220 °C.
2. Schil en was de aardappelen, en snijd ze in schijfjes.
3. Schik ze dakpansgewijs op een ingevette ovenschaal.
4. Bestrooi met wat knoflook en rozemarijn.
5. Voeg de melk en de room toe en breng op smaak met peper en zout.
6. Zet in de oven voor 1 uur.

7. Snijd de korsten van het brood en hak het kruim en de kruiden fijn.
8. Meng het kruim, de kruiden en de boter samen in een keukenmachine met peper en zout.

9. Snijd de groenten en meng met wat peper, zout en olie.
10. Rooster de groenten in 20-25 min gaar.

11. Kruid de koteletten met peper en zout.
12. Bak ze bruin in een braadpan met vloeibare boter.
13. Haal ze uit de pan en bestrijk ze met het brood-kruidenmengsel.
14. Laat ze 8 minuten op 220 °C bakken in de oven.
15. Serveer alles op de borden en smullen maar!

La Pauline Precieuse Lamsvlees in Kruidenkorst (1)