De mooiste wijnbars van Brussel

Wijnbars Brussel

Brussel, de stad van Bourgondisch eten, pittoreske straatjes, hippe concept stores én mooie wijnbars. Bent u een weekendje naar deze Belgische stad aan het plannen en wilt u graag weten waar de leukste wijnbars van Brussel te vinden zijn? Wij zetten onze beste tips voor u op een rijtje..

Le Petit Canon
Het eerste waar u ziet zodra u bij deze charmante wijnbar binnenstapt is de authentieke sfeer van het pand: antieke luchters worden stijlvol gecombineerd met een lichtblauw plafond. Het is dé ideale plek voor de echte wijnliefhebbers dankzij het uitgebreide assortiment van wijnen binnen verschillende prijsklassen.
91 Rue Lesbroussart 

Etiquette 
Etiquette is een wijnbar en wijnwinkel in één, en ademt een elegante en rustgevende sfeer uit. Gaat u samen met vrienden een weekendje naar Brussel, dan is Etiquette dé plek om naartoe te gaan. Ook voor speciale gelegenheden, zoals verjaardagen, of een business lunch is dit een aanrader. Wijnliefhebbers hebben meer dan genoeg keuze: de wijnbar serveert meer dan 70 verschillende wijnen van over heel de wereld. Onze tip: combineer de heerlijke wijnen met tapas, charcuterie en kazen die ’s avonds ook te bestellen zijn. Extra leuk: Etiquette heeft zelfs wijn van de tap!
Emile De Motlaan 19

Le Mangeoire 
Een stel uit Parijs liet de Franse hoofdstad achter zich om een meer ontspannen leven te leiden in Brussel en opende daar deze fijne wijnbar, Le Mangeoire. De Parijzenaars Camille, van Italiaanse komaf, en Jérémy zijn echte fijnproevers die de mooiste wijnen en lekkerste gerechten serveren. Ook de inrichting is een bezoek waard, denk een met hout beklede toonbank met charcuterie en kazen van kleine lokale producenten, een kruideniershoeks met verschillende natuurwijnen, ansjovis en nog veel meer.
Congresstraat 3

Il Viticolo
In het hart van Brussel is Il Viticolo gelegen, een wijnbar die alle geneugten van Italië heeft: heerlijke, verse pasta’s en de mooiste Italiaanse wijnen, van Piëmonte en Toscane tot aan Sicilië en Venetië. Als u een liefhebber bent van de Italiaanse keuken, dan mag u deze wijnbar zeker niet missen!
Archimedesstraat 18

Heeft u een weekend gepland in Antwerpen? Lees dan hier onze beste tips voor het drinken van een lekker glas wijn!

One thought on “De mooiste wijnbars van Brussel

  1. Pingback: De beste wijnbars van Rotterdam -

Comments are closed.