De lekkerste hapjes bij een verkwikkend aperitief

Aperitief kerstdiner wijnen wijn en spijs

Met de donkere wintermaanden staan de feestdagen ook weer bijna voor de deur. Ja, het is that time of year again. De tijd van mooi verlichte straten, borrels en feestjes, koude winterdagen én lekker eten en drinken. Viert u dit jaar Kerst bij u thuis en bent u nog op zoek naar inspiratie voor het aperitief en lekkere hapjes erbij? Wij geven u graag enkele tips om het kerstdiner onvergetelijk te maken! Lees snel verder..

  • Gegratineerde oesters met Parmezaanse kaas
    Oesters zijn perfect bij een verkwikkend aperitief. Wilt u eens wat anders proberen dan een kneepje citroen of een scheut vinaigrette erbij? Probeer dan dit lekkere én makkelijk te bereiden recept. Zo verrast u uw gasten al voor het kerstdiner begint! Serveer oesters met de heerlijk zuivere en sappige Le Commandeur Sauvignon Blanc of de elegante en knapperige Sancerre uit 2014.
    Bekijk hier het recept.
  • Wafeltje van bladerdeeg en gerookte zalm
    Visgerechtjes zijn perfect bij een verkwikkende wijn,  voordat u uw gasten het voorgerecht serveert. Wij kwamen dit verrassende recept tegen met gerookte zalm en dit willen we graag met u delen. Het ziet er niet alleen origineel uit, het smaakt ook nog eens heerlijk. Een bijpassende wijn is zeker de Montereau-Beaudart, een frisse Chardonnay en een echte dorstlesser met een onmiskenbaar Bourgondisch karakter.
    Bekijk hier het recept.
  • Garnalencocktail
    Met de klassieke garnalencocktail kan het niet snel misgaan. Niet voor niks is dit een van de meest geliefde hapjes bij een verkwikkend aperitief. Dien ze bijvoorbeeld op in chique dessertglazen of – iets hipper – in lege jampotjes voor een nog leuker effect. Een wijn die hier zeker bij past is Rossetti Pinot Grigio, van de uitstekende nieuwe oogst 2014 met volop ladingen wit fruit. Bon appétit!
    Bekijk hier het recept.
  • Gegrilde coquilles
    Zacht zoet en o-zo subtiel en elegant, deze gegrilde coquilles met ansjovismunt. Het perfecte hapje om het kerstdiner mee af te trappen. Daarom mag dit recept niet in dit lijstje ontbreken. Smaakt heerlijk bij Marques de Cus Verdejo, een Spaanse wijn uit Rueda, het beste wijngebied als het gaat om de vinificatie van de Verdejo-druif.
    Bekijk hier het recept.

Wilt u meer weten over recepten en bijpassende wijnen? Lees hier verder.