5 knusse wijnbars in Utrecht

wijnbars utrecht

Om eens buiten de lijntjes te kleuren bezochten we speciaal voor u enkele mooie wijnbars. Dit keer niet in Brussel, Gent of Antwerpen, maar bij onze noorderburen in Utrecht, een pittoreske stad op een uur rijden vanaf Antwerpen. Deze ‘Domstad’ kent namelijk veel knusse wijnbars die we graag met u willen delen.

VinVin
VinVin is de eerste wijnbar van Utrecht, gelegen dichtbij het Neude en de pittoreske Oudegracht. Een fijne wijnbar, waar heerlijke wijnen van over heel de wereld worden geschonken. Wilt u uw wijn combineren met lekkere hapjes? Dat kan! Bij VinVin serveren ze alles: van een schaaltje olijven en geroosterde amandelen tot petit Charcuterie en verse paardenworst met Gemberjam. VinVin is niet alleen leuk voor een avondje uit, maar u kunt er ook een wijnproeverij reserveren.
Predikherenstraat 19

Wijncafé Lefebvre
Deze heerlijke wijnbar was vorig jaar in Nederland uitgeroepen tot ‘Wijnbar van het Jaar’ en dat is niet zonder reden. Lefebvre is een fijne wijnbar waar u aan lange houten bartafels kunt proeven van een uitgebreid wijnassortiment. U vindt er veel mooie wijnen uit de klassieke wijnlanden maar ook geweldige ontdekkingen uit de nieuwe wereld, zoals de gedistingeerde Neudorf Chardonnay uit Nieuw-Zeeland, staan op de kaart. Een lekkere sfeer en voortreffelijke wijnen, volgens ons dé ingrediënten voor een avondje uit!
Neude 2

Pronto Pronto!
Bent u een liefhebber van de Italiaanse keuken en wilt u graag verrast worden door verse kleine en originele gerechten in plaats van een standaard pasta of pizza, geserveerd met speciale wijnen? Dan raden wij u aan om een bezoekje te brengen aan Pronto Pronto! in één van de meest schattige straatjes van Utrecht: de Schoutenstraat, ook wel bekend als het Little Italy van Utrecht, vanwege de leuke Italiaanse winkels en restaurants die u hier vindt. Proef de krachtige Barolo, onder echte wijnliefhebbers ook wel bekend als de Koning der wijnen. Heeft u iets te vieren, bestel dan één van de heerlijke Prosecco’s die de wijnbar te bieden heeft.
Schoutenstraat 17-19

Talud9
Verstopt in de oude binnenstad op de Donkere Gaard ontdekt u deze pittoreske wijnbar. De inrichting lijkt wel een beetje op dat van een wijnkelder met de houten balken en ruwe muur. Leuk weetje: u vindt er geen wijnkaart, maar geeft simpelweg aan de serveerster door wat uw smaak is en op basis daarvan laat ze u twee wijnen proeven en kiest u de wijn die u het lekkerst vindt.
Donkere Gaard 9

Rubens Proeflokaal
In de binnenstad van Utrecht bevindt zich Rubens Proeflokaal, waar de Utrechtse local komt om te genieten van heerlijke en bijzondere wijnen in een sfeervolle ambiance. En de naam zegt het al: in dit café worden wijnen geschonken waar u tijdens een proeverij uitleg krijgt over alle aspecten van het proeven, de bereidingswijze, herkomst en tradities. Een echte aanrader!
Nieuwegracht 197

Wilt u meer weten over wijn en lekkere gerechten die er perfect bij passen? Lees hier verder.